2009. augusztus 23.

Uhm....

Ótejóég. Eredetileg egy vicceset akartam írni, de talán majd este... vagy holnap. Mi váltotta ki? A Sweeney Todd, mint olyan.Ajánlom azoknak, akik rendszeresen nézik a helyszínelőket, de a 16-os karika nagyon vastagon ott van. Az alatt csak az erős idegzetűeknek vagy a szemüket eltakaróknak ajánlom (mint ahogy azt én is tettem). Továbbá esetlgeg még akkor tudja elviselni a kedves olvasó, ha 1.: nem evett előtte (semmit. TÉNYLEG semmit.), 2.: ha legalább 2-3 zombis/véres horrorfilmet látott már.
Történetesen eléggé jó film volt - az első fél, háromnegyed órában nincs vér (halleluja!), csak a történet (ami igen jó). A történetért érdemes megnézni, ha másért nem, és ha tudunk Tim Burton olyan dilijein nevetni, mint pölö hogy Helena (Mrs Lovettet alakítja, de én Helenánakfogom hívni) piteboltjával szemben - amiben ugye egy idő után emberhusipitét lehet kapni - egy olyan pitebolt van, ami cicákból állítja elő a húsmennyiségét, vagy olyan mondatokon, hogy "Mi mindenkit kiszolgálunk! Vagy föl!" (mint pölö én), akkor megnézheti, de mondom, takarja el a szemét, mert bár nagyon látszott, hogy mű a vér, azért mégiscsak piros. Egy ilyen filmben akár kecsapot is lövöldözhettek volna halakból, azon is visítoztunk volna. Félelmünkben.
Akiket a színészek érdekelnek, az a Burton-bandán (Depp, Rickman /Piton/, Bonham-Carter, Féregfark /nem tom a nevét/) kívül láthatja még Boratot/Brunot (Sasha Baron Cohen), egy jóvőbeli Volturit, Caiust (Jamie Bower) is, és több nem is jut eszembe. A kommentelő kedvűeket kérem (főleg Dórit vagy Jakabot), ha tudnak egy szereplőt, aki benne volt más, ismiertebb filmekben is, írják le. Köszönjük.
Nos, befejezésképpen megismétlem a figyelmeztetést, miszerint ne együnk előtte semmit! Köbö egy órája forog a gyomromban az alma és a szilva.
Értékelésem alapján ez a nagyérdemű film 6.5/10 pontot ért el. Szájjon árra!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Johnny Depp :D meg ott van a gyerek aki most a te nagy kedvencedben fog játszani Jamie Campbell Bower aki Anthony-t játszotta és lassan belép a "hírességek" sorai közé ... :)