2009. augusztus 24.

Semmi se tökéletes, avagy fikázzuk ki kedvenceinket!

Ha valaki azzal vádolna, hogy nem vagyok elég elfogult kedvenc könyveimmel kapcsolatban, az téved - nagyon is észreveszem a hibáikat, legyen szó egy fatálisról, vagy elhanyagolhatóról.
Kezdjük régebbi kedvencemmel, a HP-sorozattal. (Vigyázot! Próbálok spoilermentesen írni, de ha valamit mégis megtudtok a HP7-ről, akkor nem vállalom a felelősséget - te vagy a lusta, hogy nem olvasod el, csupán a filmet nézed.) Tehát. Az alap: hogyhogy soha nem késtek el olyanok miatt, m,int például hasmenés, bulímia, görögdinnye-túladagolás, ésatöbbi? A Varázsvilág Megmentése miatt elkéstek már - de hogy mert meghajtott az a fránya szilva? Soha! És a gyerekek - főleg Mardekár Nemes Népei - miért nem kéredzkedtek ki soha vécére mnden 5 percben? Mert ugye ez ismerős - kiszaladunk "dobni egy sárgát", vagy elszívni egy cigit, de ott! Ott a gyermek nem pipázik/cigizik/iszik/drogozik! Ja, és egyébként nem is izél. Soha. Még 17 éves, hormontúltengéses nagy ló fiúk se csinálnak gyereket véletlenül. Egyetlen tiniterhesség sincsen, se nemkívánt gyerek, se nagyhasú lányok az iskolapadban (én egyébként Lavenderékből nézném ki).
És volt már olyan, hogy "Bocs, Voldika, mingyá folytathatjuk a harcolást, de emiatt a hülye kupa vagy serlegkeresés miatt már 8 órája nem csurgattam, megvárnál, kérlek?" Ugye, hogy nem? Továbbá a Mardekár Nemes Népei Gárda se rugdosott szét senkit, csak azzal az idétlen bottal hadonásztak, latin szavakat kiabálva! Papok legyünk vagy Bolondok?
Najó, térjünk le az ürítés kellemes ösvényéről a betonozott útra - vagyis tüntessünk fel egy igazi hibát. (Aki olyan lusta volt, hogy nem olvasta, az most lapozza lejebb) A Hp7 ben, amikor a rosszbácsik elkapják őket, és Bellánk (a gonosz XD) különféle kedves igéket próbálgat Hermijjónén, és a lovagis fiúkák kiszabadulnak, és mennek haza, akkor hova lett Hermi barátnénk pálcája? És elő se került az egész könyv alatt. Akkor mivel varázsolt őnaccsága?
Node térjünk át nagyobb kedvencemre, a ma nagy divatban lévő vámpírsztorira, a Twilight-sagára. Ne higgyük, hogy eme könyvben nincsenek bakik - azon kívül, hogy ők se mentek soha vécére/cigizni/stb. -, mégha nem is olyanok, hogy elvesztik a fogukat, vagymi, de egy - a vegaság és az "illat" szempontjából eléglényeges dolog (kérjük hímnemű olvasóinkat, hogy csak saját felelősségre olvassák el - a lényegre a "hímnemű" megszólításból már úgyis rájöhettek): Mi volt Bellával, amikor havi dolga akadt? Lehet, hogy Edwardot elősszörre csak azért taglózta le annyira az illata, mert akkor éppen aza volt? De ez azért mégis kicsikét égő, hogy pont egy író feledkezett el erről! Nem is ragozom a szót, áttérek egy még rosszabb és hihetetlenebb hibára (amiről csak gondolom, hogy nincs megmagyarázva /szójjatok, ha mégis/, mivelhogy még nem olvastam, csak tudom - kérem a Breaking Dawnt nem olvasott olvasóimtól, hogy NE jelöljék ki a szöveget, továbbá oda van biggyesztve a 12-es karika is!) Hogyan eshetett teherbe Bella, ha Edward gyakorlatilag halott? Honnan volt neki? Ez egy kicsikét biológiailagh lehetetlenség, igaze? Részletezhtném jobban is, de olvasótáborom kori összetéteélt (és saját gusztusomat) tekintve inkább hanyagolom a témát.
Nos, így kell figyelmesen kifikázni a kedvenceinket! Ha van tipped, hogy legközelebb kit/mit fikázzak le, írd meg a kommentekbe! :) A viszont látásra!

Nincsenek megjegyzések: