2010. február 19.

Könyvajánló - Shiver-borzongás

Könyvajánló a SzES TV-n!

Nem tudom, ki hallott Maggie Stiefvater-ről, de én megkaptam (kérésre) a Shiver-borzongás c. könyvét. (Ily úton is köszönöm nagymamámnak, aki bár nem tudjátok, de itt van és olvas!) A Könyvmolyképzőre jellemző hanyagság fedezhető fel benne - a köszönetnyilvánításban a borzongást még remegésnek írják, az igazi, eredeti, és sokkal értelmesebb címe a remegés lenne, két helyen is azt írták, hogy Sam szemszögéből van a fejezet, miközben Grace-éből -, de a fordításban bízok - ugyanis itt van olyan, amit magyarul felkiáltójellel vagy nemtommivel írnánk, ott viszont ponttal írták, stb. - és a könyv amúgy nagyon jó.
Kis értékelés. Alap hibám az volt, hogy Beck-et, aki Sam-et felnevelte, én nőnek hittem (Mégis milyen férfi név már az a Beck??), és a háromnegyedénél jöttem rá, hogy férfi. -.-" Jellemző.
Nagyon jó ötlet volt, hogy a könyvet két szemszögből írta. Továbbá az alapsztori is jó - hidegre farkassá változó emberek, akik a végén már örökké farkasok maradnak - és élvezhető volt. Számomra a letehetetlen kategóriába tartozott. Öhm, mit mondhatnék még?
A szerelmi szál (gyakorlatilag az egész könyv) elég jó volt, de még szerintem lenne rajta mit csiszolni. Hát, reméljük, hogy ez a következő részekben megoldódik! :)
Ez volt eddig talán az első könyv, aminél tényleg azt éreztem, hogy úúúúgy olvasnám tovább! :D Ami nálam nagy szó!  
Ó, igen, a többi rész. A következő rész a Linger (habozás) lesz, ami Amerikában július 20-án jelenik meg, Magyarországon ki tudja, mikor. Ez a rész már arról szól, hogy eljő a tavasz, és Grace valahogy nem érzi igazán jól magát a bőrében, nem határozott. De ez vajh mit jelent?  Netalántán azt, hogy még mindig a farkaslét után sóvárog, pedig már ott van néki Sam? Megtudjuk valamikor a jövőben! :)
Amúgy ennek a könyvsorozatnak a címe: Mercy Falls Farkasai Trilógia. Részei: Shiver-Linger-Forever. A Foreverről még semmi hír, biztos még írja.
Itt látható az írónő ötletei a filmhez, ha lenne film. Ki játszaná szerinte Grace-t? Esetleg Samet? Csak nézd meg!
Ide kattintva az írónő You Tube-os oldalára juthattok!
Itt és itt látható egy Stop-Motionnal készült igen szép trailer a Shiverhez, amit maga az írónő csinált!
Itt láthatjuk, hogy a magyarokat se hagyta ki - kirakta a galériájába! Köszönjük szépen!
Ide látogatva sok kérdésedre kaphatsz választ!
Alant pedig a Shiver különböző borítói láthatók! Nektek melyik tetszik a legjobban? (Zárójelben a magyarra lefordított címek, kivéve, ha valamelyik nem tér el az eredetitől!)
Első versenyző: az angol borító!

Második versenyző: a francia borító!
Harmadik versenyző: az olasz borító! (Egy történet szerelemről és farkasokról - én fordításom. A google szerint: a szerelem és a farkasok.)
 

Negyedik versenyző: a spanyol borító!
Ötödik versenyző: a bolgár borító!

Hatodik versenyző: a holland borító! (Egy elbűvölő szerelmi történet)
 

A hivatalos oldalt itt megnézhetitek, köszönöm, hogy velünk tartottatok! :)

1 megjegyzés:

Szoffy írta...

Üdv
Van egy fórum itt bezony neten ami a Shiverrel foglalkozik :D Örömmel várnánk minden Shiverfant beszélgetésre :D
link itt :
http://www.atfreeforum.com/shiver/index.php?mforum=shiver