2009. május 23.

Újabb ünnep!

Ezen a napon van a hivatalos Kulturális Világnap, kedvenc Kulturális Miniszterünknek téve le így a tiszteletünket. "Jómunkásember" (Najó, most az egyszer kiírom a rendes nevét is) Tarnóczi Jakab eme becses napon született. Mára már a MaSzaT Kormány egyik tagja (ha akarja, ha nem), mint Kulturális Miniszter. Az SzES TV összegyűjtött pár dolgot, amiért a szülinaposunk rajong:
Tim Burton: Eme jeles rendezőért (plusz íróért, meg még nemtommi) iszonyatosan oda-vissza van, természetesen ebben nincs semmi gond, sőt Mr Burton biztosan örülne, ha hallaná. Amint a képen is látszik, Mr Burton az elvontságáról, picikét gusztustalan filmjeiről, és jó színész-baráti társaságáról híres, meg természetesen a te
hetségéről meg a fantáziájáról.





A Sweeny Todd is az ő munkáját dícséri, olyan nagy színészekkel, mint például a képen látható Johnny Depp, vagy a feleségét (vagymit) játszó Helena Bonham Carter (a HP-filmekben Bellatrix). Ez az a film, ami egy kissé, hogyúgymondjamcsak... Nem éppen vacsorához való. Gondolom én, mert még nem láttam. Mondjuk úgy, hogy a HÚSOS PITE nem állatból készül...






További nagy kedvenc még nála az Avenue Q - A mi utcánk c. musical, főleg talán, mikor Trekki monster az angolban mindig bekiáltja, hogy "For Porn!" Hát mondjuk úgy, nem hiába a tizenhatos karika... Ám élőben láni bizonyosan nagyon jó volt őket, főleg Balogh Annáért van nagyon oda, aki eme képen nem szerepel, mert ez az angol verziója.






A filmezés, mint olyan, valószínűleg mindig az eszében jár, s eddig kétszer valósult meg. De tervezett már elvont filmet, fellépést a MiNK-nek, bányarém-filmet, Hódlány-filmet (asszem) és gondolom, még jó sok mindent, de én köbö ennyiről tudok. Ezenfelül jár előadásokra (mármint amiben ő szerepel), egyik éppen mostanában lesz, a címe: Lear király és a só, amiben em mellesleg ő Lear király. Jegyek vásárolhatók a Fő téri bazinagy épület aljában, továbbá magánál, Jakabnál.



És végül a legnagyobb: a bolondozás, hülyéskedés, és minden, amin röhögni lehet! Ha erről mesélni akarnék, arra egy egész blog kéne! Legyen elég annyi, amennyit az egyik tanárnőm mondott egyszer, mikor meglátta Jakabot a buszmegállóban: "Mindenki dőlt a röhögéstől, és Jakab tartotta őket szóval."

Naszóval, LONDON! (Legyenb Oldog /szüli/Napod, DON!)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyonnagyonnagyonnagyon köszönöm! Örülök! Nagyon! Kár hogy az Avenue Q-s képen Israeliek vannak! De ennek ellenére nagyon jól esik, főleg hogy most itt ülsz mellettem!
Adolf